Vil i frem som band så skal i have lavet godt materiale. Image er i dag lige så vigtigt som musikken i spiller. Lad mig hjælpe med billeder og video

HITZ spiller livemusk

HITZ er tro mod sig selv og spiller kun det de synes der er fedt. På denne aften virker det også som en god ide. Vil I booke eller besøge bandet: www.hitzcoverband.dk

Bandet har henvendt sig til sweetmoment.dk og hørt om muligheden for at få taget en promotion og reklame video netop denne aften. Scenen er rigtigt og der er masser af fede spotlights som får videoen og bandet til at se ud som de fortjener.

Gode resultater tager tid. Hvert billede gåes grunddigt igennem. Videoen redigeres ligeledes med kærlighed, kreativitet og faglighed. Især på video er der krav til et moderne look, det skal nærmest ligne en Hollywood produktion. Som fotograf skal man være opdateret og kunne tage ny teknologi til sig, det kræver kunderne.

bandfoto HITZ fotograf sweetmoment.dk fotografi
Promotion og reklame video: Bandfoto HITZ fotograf sweetmoment.dk fotografi

Spændende aften

Til sådan et job er det svært helt at regne ud hvad der vil ske i løbet af aftenen. Der er et kamera til rådighed på opgaven og det gør at alt skal være planlagt og struktureret fra fotografens side.  Der skal taget total, halvtotal og nærbilleder således at man kan lave dækbilleder og variationer. Det er ike aftalt hvilke numre der skal filmes. Det er en særlig udfordring. Der er ikke noget manuskript og aftaler med bandet. Det kommer ikke som en overraskelse.

Musikere er impulsive og lever i musiken. Det er her sweetmoment.dk gerne vil fange dem. Det er med vilje at der ikke er planlagt et manus til denne aften. Fotografen ved godt hvad han vil opnå og kender de virkemidler der skal bruges. Han har fået total frihed til at bevæge sig rundt på scenen sammen med bandet. Det bliver til vinkler fra alt i mellem håndhold til skuldermonteret.

Det tekniske, nerd alert!:

Der er medbragt 3 stk objektiver til dette fotojob. Et 24 mm til generelt brug til total billederne, et 50 mm til halvtotal og 85 mm til close ups. Men så nemt er det ikke bare at skifte objektiv. Man kan sagtens lave close ups med et 24 mm. Det giver den fordel at man kan fokusere på forsanger og stadigvæk se lidt af hvad der ellers sker på scenen. Jo mindre “mm” et objektiv er jo mere for man med på billeder. Man siger populært at et menneskeøje cirka ser svarende til et 35 mm objektiv.

Objektivet er det glas som sidder uden på kameraet, nogle kalder det fejlagtigt en linse. Linserne er glas elementerne inde i objektivet. På engelsk hedder et objektiv en “lens” måske derfor forvirringen. Dårlig fotograf humor siger at linser er noget med creme som man køber ved bageren!

4K video og alt det smarte – promotion og reklame video

Musikken spiller og videoen ruller i kassen. Kameraet er et Sony af A7 serien. Et kamera der er anderkendt som et rigtigt godt videokamera da det blandt andet er rigtigt godt ved ringe belysning. Video fylder meget. Kameraet kan både optage i almindelig HD og 4K. 4K er allerede et populært format. Det står knivskarp, nærmest skarpere end virkeligheden.

Denne aften er det besluttet at optage i HD formattet og det som hedder super 35. Super 35 giver et meget skarpt billede og en lækker baggrundsslørring til video.

Der bliver også taget stilbilleder samme aften. Kameraet er det samme. Et smart “rigging” system går at det er nemt at omstille fra video setuppet til håndholdt still fotos. Smallrig hedder systemet.

Det det er de voksnes lego udtaler Anders Nimb, fotograf ved sweetmoment.dk Det er et system som man pakker sit kamera ind i og herfra er der uanede muligheder for udbygning. Blandt andet med skærme til video, skulderstøtter med mere. ca. 400 billeder ryger på en time i kassen. Af dem ca. 100 redigerede der bliver udleveret til bandet.

Det er mange billeder. Fotografens Sony kamera har et smart fokus system, det er faktisk svært at få uskarpe billeder. Et godt billede skal stadigvæk indeholde visse elementer af spænding og nysgerrighed, noget som trækker dig til billeder. Det kan man ikke få med smarte fokus systemer. De går arbejdet nemmere men den kreative del skal komme indefra. Det færdige resultat:

promotion og reklame video
Promotion og reklame video Bandfoto HITZ fotograf sweetmoment.dk fotografi

Fik vi det hele i kassen?

Koncerten er ved at slutte og et større redigeringsarbejde skal til at forestå. Når man både er still og videofotograf skal man mestre at redigere i vores tilfælde både Photoshop og Adobe Premiere Pro. Alle filer er såkaldte rå filer og de skal colorgrades, laves skarpe og lækre samt generelt redigeres og oprettes.

Gode resultater tager tid. Hvert billede gåes grunddigt igennem. Videoen redigeres ligeledes med kærlighed, kreativitet og faglighed. Især på video er der krav til et moderne look, det skal nærmest ligne en Hollywood produktion.

Som fotograf skal man være opdateret og kunne tage ny teknologi til sig, det kræver kunderne. Derfor bruger sweetmoment.dk også tid på at dygtiggøre sig i den del når der er ikke er opgaver ude ved kunderne. Man kan ikke hvile på laurbærene så er man lige så hurtigt ude som man var inde.

Resultatet af en travl aften. Bandet havde valgt at bruge lyden fra scenen da de desværre ikke denne aften kunne optage fra pulten. Det var en smule ærgerligt for lyden kunne have været så meget bedre. Det var ikke i fotografens hænder at afgøre.

Hvorfor vælge Sweetmoment.dk

Jeg laver blandt andet også mange kortfilm, reklamer med mere for firmaer der ønsker deres budskaber skal ramme de sociale medier med kort varsel. Vi optager den ene dag, typiske små klip fra 30 sekunder til 3 minutter. Det hele redigeres om aftenen og dagen efter kan firmaet sende materialet på gaden.

Mangler i en stabil partner til at producere jeres materiale er vi et godt bud. Kvaliteten er i top og vi har styr på teknikken. Vi kommer gerne med råd til hvad som virker til jeres virksomhed. Ofte har i en ide som vi hjælper med at omsætte til video og billeder. Omkostningerne holdes nede da man ofte kun bruger ressourcer på fotografen.

De fleste virksomheder stiller selv personale til rådighed som agerer skuespillere. Det kan være en klient / kunde situation, eller blot et budskab i ønsker skal ud via video eller billeder. Det giver 100% autencitet.