Fotokursus – Lær at tage gode billeder

Vil du gerne lære dit kamera at kende? Hvilke muligheder kan det give at have forstpelse for dit nye kamera? Læs mere her så du kan komme godt i gang med dit spejlreflekskamera med et fotokursus. Tilmelding til kursus er nederst i artiklen.

Overvejer du et kursus så se mere på min blog om fotografi. Her omhandler jeg emner som kurset også kommer til at berøre. Du kan som altid også besøge min youtube kanal om fotografi.

Lær at fotografere

Et fotokursus hos sweetmoment.dk tager udgangspunkt omkring dit niveau som fotograf. Du får muligheden for at lære dit kamera at kende og dermed komme i gang med at tage de bedst mulige billeder.

“vandfald” og lang lukketid – det kan du også lære

Når kurset er slut er du stand til at tage professionelle billeder

Du har måske lige fået dit spejlrefleks kamera fordi du gerne vil i gang med at tage billeder. Dit kamera kan meget og med et nyt lækkert spejlrefleks kamera kan det virke overvældende. Så er et fotokursus en god ide.

Dit kamera har en autofunktion der bestemmer det hele for dig. Du skal bare trykke på knappen og “bum” ud kommer et billede. Men hvordan er det nu man laver den lækre slørede baggrund. Eller hvad gør du hvis dine billeder ikke er skarpe? Hvad bestemmer stemningen på et billeder. Hvad med solen og lyset. Hvordan laver du de bedste billeder?

På Sweetmoment.dk fotokursus vil du lære at beherske:

 1. Grundlæggende betjening af dit kamera
 2. Opsætning af kameraet
 3. Fokus typer
 4. ISO
 5. Blænde
 6. Lukkehastighed
 7. Betjening af kamera i “S” shutterpriority
 8. Betjening af kamera i “A” blændeprioritet
 9. Betjening af kamera i “M” manuel betjening

Hvordan tager man for eksempel sådan et billede som det her af Rasmus Nøhr

Vi tager billederne mens der undervises

Teori er en ting men at prøve teorien af samtidig er guld værd. Som udgangspunkt foregår undervisningen udendørs. Her er motiverne og lyset foran os. Vi kan bruge omgivelserne eller os selv som modeller. Du får direkte mulighed for at afprøve hvad du har lært. Det er sådan viden sætter sig fast.

fotokursus
Vi arbejder blandt andet med dybdeskarphed. Lær at lave de lækre billeder med “blød” baggrund

Oplev dine billeder bliver bedre ved første klik

Er du begynder vil du straks se en bedring i dine billeder. Du får en “aha” oplevelse og bliver om mere endnu gladere for dit kamera. Mange siger “gud kan man også det” “det troede vi kun var for profesionelle”

Når forståelse af hvordan ISO, blænde og lukkehastighed hænger sammen får de fleste en “aha” oplevelse. Dem får man ikke mange af i livet. Når de dukker op er det bare herligt. Du er nu sikkert på vej til at forstå hvordan dit kamera virker.

Du bliver gladere for dit kamera, hvis du ved hvordan det virker

Kurserne kan have varieret indhold. Generelt kan en dag på fotokursus se sådan ud.:

 1. Mødes på aftalt sted. Enten i studiet eller i naturen
 2. Hvem er jeg – vi præsenterer os selv og vores forventninger
 3. Fra fotografen: kort om dagens program
 4. I naturen. Vi tager billeder samtidigt med der undervises i kameraets funktioner
 5. Frokost
 6. I naturen, teori og masser af billeder med kameraet
 7. Afslutning på en god dag. Spørgsmål til dagen.

Når du kender dit kamera så er du klar til at skabe glæde

Vi er om muligt mest ude i naturen. Kurset er ikke teoritungt og vægter typisk praktik frem for teori. Det er selvfølgelig vigtigt at opnå grundviden gennem teori. Det er dog i høj grad de praktiske eksempler der er i spil. Visuel kommunikation er en stor del af dagen. Vi skal se før vi tror på det!

Hvor afholdes fotokursus henne

Som udgangspunkt holdes vores fotokursus på Sjælland og som ofte i Københavnsområdet. Kurser oprettes efter behov. Kurser kan bestå af enkelt personer eller op til 10 personer. Varighed er ca. 4-5 timer og er en blanding er teori, praktisk og vandring i natur eller by. Vi skal ud og se verdenen gennem vores kamera.

Sweetmoment.dk er med som instruktør og står for den røde tråd i programmet på dagen. Der vil på dagen være god tid til at snakke erfaringer og fotohistorier. Ligesom det vægtes højt at vi hjælper hinanden. Mange har efter disse kurser holdt kontakten ved lige. Vær klar på en oplevelse med ligesindede i den dejlige danske natur.

Det praktiske, vejr, vind og tøj

Da største delen af dagen foregår udendørs skal man som deltager kunne færdes ubesværet og have lyst og mod på at man kommer til at gå langt.

Lidt praktiske råd:

 1. Strøm på kamera, sørg for at have et par batterier med.
 2. Memory cards. Sørg for at der er plads på det. Gerne formater dem inden.
 3. Taske til kamera.
 4. Tøj der matcher vejret
 5. Et par gode sko
 6. Pak ikke for tungt – et enkelt objektiv eller to er nok
 7. Kamera stativ er ikke nødvendigt.

Man får hurtigt taget mange billeder sådan en dag. Sørg for batterier og hukommelseskort er i orden. Husk at få det hele med hjemmefra. Vi har alle sikkert forskellige kamera og det er ikke sikkert at du kan låne af andre.

Tilmeld dig i dag og invester i dig selv og dit kamera