Drone fotograf – se det hele oppefra

Har du en drone, kender du reglerne og hvad bruger jeg min drone til

Fotografering fra luften og drone flyvning

Drømmer du at blive drone fotograf? Om at filme og tage foto med din drone? Inden du sætter din ny indkøbte drone i luften er der nogle forholdsregler du skal forholde dig til.

Inden du må flyve som fotograf skal du læse dette

Du glæder dig helt sikkert til at sætte speederen i bundt og komme i gang med din nye investering og karrieren som flyvende fotograf. Det ville være ærgerligt at komme i kontakt med de offentlige myndigheder fordi man ikke kendte til reglerne. Det er nemlig ikke lige meget hvor man flyver eller hvad man har lov til at gøre med sin flyvende makker.

Her er tjeklisten for hvad du skal gøre inden du flyver med din drone for første gang.

 • Du skal tage et dronetegn til hobbyflyvning (det tager ca. 5 minutter) Bemærk et drone tegn har begrænsninger i forhold til det professionelle dronebevis som blandt andet kan erhverves her
 • Din drone skal være forsikret. De fleste indbo forsikringer dækker også droner som kan flyves med dronetegnet. Undersøg med dit forsikringsselskab
 • Du skal registrere dig som dronefører på virk.dk
 • Du skal orientere dig om luftrummet via Naviair https://www.droneluftrum.dk/
 • Ikke flyve højere end 100 meter op
 • Afstand til bymæssigt område er 50 meter
 • Afstand til lufthavne er 5 km
 • Afstand til mennesker er 50 meter
 • Afstand til offentlige veje er 150 meter
 • Afstand til uheldssteder er 150 meter
 • Du må ikke overflyve naturfølsomme områder. Tjek dette på https://www.droneluftrum.dk/
 • Afstand til skibe og offshore installationer er 50 meter
 • Forbudt at flyve over privat grund
 • Aldrig må flyve dronen uden for synsvidde
 • Natteflyning kun må ske hvis dronen har lys der markere for og bagende. Desuden skal landingsområde være tilstrækkeligt belyst så folk omkring dig kan ses og dronen betjenes.

Læs mere uddybende om regler på denne glimrende side: droneregler Der er nogle helt elementære regler som skal læses.

drone fotograf

Hvad bruger jeg min drone til?

Jeg flyver med to droner. De kan stort set det samme. Begge er fra DJI. Jeg bruger en Dji Mavic Pro og en Dji Mavic Air. Begge produkter har fordele og ulemper som drone fotograf.

Kigger man på hvad de kan så er der stort set ingen forskel. De kan begge filme i 4K (høj opløsning) og de kan flyve omtrendt lige stærkt. Min Mavic Pro kan dog næsten flyve 10 minutter længere end min Mavic Air. Desuden har jeg en inforskærm på min Mavic Pro’s fjernbetjening. Den finder jeg utrolig nyttig.

Mavic Air er mere rejsevenlig da den fylder mindre. Til gengæld er min Mavic Pro mere støjsvag. Der er mange fordele og ulemper ved begge. Det er dog mest behændigheder og ikke direkte ulemper. Begge er fantastiske flyvere som ville kunne hjælpe enhver fotograf.

Drone fotograf og drone foto

Jeg bruger dronerne i fri flyvning og til dels i programmeret tilstand. Professionelt bruger jeg dronerne til at lave små film. Dronen fungerer som mit kamera i luften. Det giver endvidere en helt anden mulighed for at filme. Jeg tager endvidere fotos. Det er helt fantastiske billeder man kan lave når man ser ting fra luften.

Som standard styres dronerne af en App fra DJI. Her kan man ud over at styre sin drone også få dronen til at tracke ting (følge efter et markeret emne) Denne funktion bruger jeg rigtigt meget. Der findes også i app’en flere poppede features som alle kan tracke dig eller dit emne og filme det på en bestemt måde. Det er absolut sjovt. I mange tilfælde også brugbart.

Her et lille klip hvor jeg flyver dronen med Litchi. Husk at være i visuel kontakt hele tiden!

100% kontrol over din drone

Vil du filme kontrolleret kan jeg anbefale en app der hedder Litchi. Med Litchi kan du kortlægge din flyverute. Dermed lader du Litchi styre din drone ud fra det du har programmeret den til du skal gøre. Det gør livet som drone fotograf en helt del lettere

Det lyder nørdet men det er ret nemt. App’en koster lidt penge men er helt klart det værd. Du kan via en hjemmeside plotte din rute ind .Her kan du sætte flyvehøjde, kameravinket og mange, mange flere ting. Du afslutter med at gemme ruten. Du kan dernæst uploade den til din Litchi app og sætte dronen i sving. Det er en app som jeg synes kan bruges til rigtigt meget. Læs mere om Litchi.

Husk nu reglerne for flyvning med droner og privatlivets fred. Ligeledes hvis du bruger din drone i bymæssig sammenhæng.

Hvorfor skal du bruge droneoptagelser

Hvorfor er det lige at du skal bruge optagelser fra luften? Droner er langt fra det som de fleste tænker. Optagelser fra luften meget langt væk. Man kan lave optagelser i mange højder lige fra 1 meter og opefter. Sammenkoblet med at kunne fælge efter sit må kan man lave spændende optagelser fra vinkler der giver et professionelt islæt.

Hvad enten du vil lave video hvor du fælger et objekt eller vil have taget billeder til inspektion eller til brug for flotte motiver så kan en drone helt sikkert tilbyde dig som fotograf en ekstra dimension.

Er still foto død?

Lever du som fotograf af dine kunder er det en god ide at kigge flere veje. Kravet i dag er film. Små film der fortæller 1000 ord har forlængst overhalet still billeder og den skrevne tekst.

Har du brug for video indhold til sociale medier så kontakt mig i dag (link her). Jeg laver dem til dig professionelt og med hurtig levering. Det budskab du vil have ud i dag sørger jeg for kommer ud i dag.

Video siger mere end 1000 ord. Alle statistiker fortæller at du har større chance for at blive set/hørt gennem en video end tekstopdatering.

Jeg er ekspert i at lave små videoer på 2-3 minutters varighed der understøtter dit produkt eller budskab. Du behøver ikke et filmhold af dimensioner for at lave noget godt.

Se mere til mig på min hjemmeside: https://sweetmoment.dk

Og min blog på https://sweetmoment.dk/blog