Bedste kamera i 2019

Hvad enten du er professionel fotograf eller amatør, så kommer man ikke uden om, at der i dag er mange typer kamera at vælge imellem.

Den professionelle fotograf har måske allerede nogle klart definerede krav til hvad et kamera skal kunne. Man har måske i flere år brugt samme mærke og er fortrolig ved det. Det er derfor ikke sikkert det er åbenlyst at man har behov for at skifte system. Med system menes der frabrikanten af kameraet. Har man i flere år brugt Nikon og har mange objektiver kan det være en dyr affære at skifte til et andet mærke.

Amatører eller førstegangs fotografer er mere åbne for muligheder og kigger måske ikke på hvem der har fremstillet kameraet. Denne artikel er primært til dig som starter som fotograf og leder efter et kamera som dækker dine behov.

Hvordan vælger du det bedste kamera i 2019

Hvis du er professionel er du højest sandsynligt på udkig efter et full frame kamera. Måske oven i købet et af de nye mirrorless. Billigste løsning her er helt klart at skifte til en nyere model af samme mærke som man kommer fra. Dermed passer objekter sammen med kamerahuset. Hvis de ikke passer direkte findes der inden for de fleste mærker en adapter som binder objektiv og kamerahus sammen.

Amatøren kan handle mere frit. Her skal du kigge indad og bedst muligt redegøre for hvad du vil bruge dit nye kamera til . Er du blogger eller vlogger kan du starte i den billige ende og stadigvæk få noget kvalitet der kan hjælpe dig langt ind i fremtiden. Som begynder vil jeg ikke anbefale at du køber dyrt og og finder dyreste løsning du kan få på markedet. Har du vundet i lotto eller altid bare går “all-in” så værsgo.

De fleste begyndere kan anbefales at købe et såkaldt aps-c sensor (nørdet WIKI artikel) kamera. De fåes ofte i begyndervenlige variationer som er nemme at gå til. De fleste begyndere vil finde starten nem med entry level kameraer da de ofte har fokus på “auto” funktionerne. Overført betyder det, at du ikke skal tænke, men bare trykke på knappen. Viden kan du altid få, nu gælder det om at få brugt din nye investering!

Kamera til vlog, vloggere og bloggere

Du har besluttet dig for at lave en blog og vil tage dine egne billeder. God ide. Mobilen kan så og så meget men kommer hurtigt til kort når du vil lave kvalitetsindhold. Hvis du er blogger eller vlogger skal du kigge efter et kamera med flipskærm. Også kaldet flipscreen på engelsk. Flipskærmen kan vendes om så du kan se hvad du filmer. Det er praktisk når du filmer dig selv. Her kan du holde øje med om du er i fokus (billedet er skarp) og om du ser ud som du ønsker.

Det bedste kamera i 2019
Det bedste kamera i 2019: Med flipskærm kan du se dig selv når du filmer. En kæmpe fordel.

Som begynder kan du kigge efter et Canon kamera. Der findes lige så gode alternativer man Canon markedet er stort for både brugt og nye kameraer. Der er helt klart penge at spare på brugtmarkedet. Her står Canon især stærkt. Der er mange af dem. Både hvis du er ude efter kamera og objektiver.

Eksemplet her er et Canon EOS 250D DSLR kamera som for nyt kan fåes til under 5.000 kr. inkl. et objektiv. Fra brugt kan et lignende fra dba.dk findes til 30-40% under nyprisen. Så kan det være at det er sidste års model men som begynder er det ikke vigtigst.

Det bedste kamera i 2019: Canon EOS 250D med flipskærm – et godt bud til begynderen

Det kan være en lang rejse for en begynder at komme igang. Få eventuelt en ven til at hjælpe dig de første par gange indtil du kender kameraet. Din ven kan hjælpe med at se alt er som det skal være når du optager. Til still billeder er samme type kamera også fornuftigt. Du kan bruge det både til portræt og video samt produktbilleder og hvad du ellers ønsker på din blog.

Her er den bedste selfiestang

VLoggere vil typisk oftest stå i den situation at de skal filme sig selv. Hvis man synes sit kamera er avanceret kan det være et stort skridt i den forkerte retning at skulle filme sig selv. Det bedste råd her er at du skal lære det mest basale at kende på dit kamera. Kameraet kan være din bedste ven så længe det er indstillet korrekt. Autofokus er en god ide da du ikke selv er i stand til at stille skarpt med en selfiestang. De fleste kamera kan sættes på “auto” og så laver det alt arbejdet for dig. Bemærk her hænger kvalitet og pris desværre sammen.

9 ud af 10 vloggere bruger et “GorillaPod som selfiestang” Foruden at kunne holdes i hånden kan det også fungere som stativ. De kommer i mange afskygninger og GorillaPod er et af de mest populære. Det er solidt og fungerer bare som det skal. Det kan desuden vikles omkring andre emner så man kan bruge næsten enhver flade som stativ.

Et såkaldt GorillaPod” er din bedste ven som vlogger.

Her er bedste kamera i 2019

De tre store kameraproducenter: Nikon, Canon & Sony står for størstedelen af salget i 2019. Er et af dem det bedste kamera i 2019? Sony har med deres banebrydende teknik skabt sig et forspring. De var hurtigst ude med den teknologi som der er enighed om kommer til at præge fremtiden. Mirrorless kameraer dominerer derfor markedet i 2019. Skal du have nyt kamera bør du kigge efter et spejlløst (mirrorless)

Skal du have det bedste i følge salgstallene skal du købe et Sony A7 III. Dog lige pebret nok for begynderen. Sony A7 III tangerer som et professionelt kamera. Det har samtidig en pris der ligger lige midt i mellem. Ca. 15.000 kr. i skrivende stund eksklusiv objektiver. Vil du blive hos banebryderne Sony kan du med fordel kigge på et A6300, A6500 eller det nye A6400. De koster under halvdelen og som begynder har de mere end rigeligt af muligheder.

Sony A7RII topper salgstallende. Det er det mest populære kamera i 2019

Konklusion

Følger man salgstal over de bedst sælgende kamera i 2019 skal du kigge efter et Sony. Andre mærker som Canon og Nikon kommer du heller ikke galt i byen med. Køber du brugt og gerne vil have værdi for pengene skal du kigge efter et Canon. Markeder som DBA.DK er overrendt med Canon kameraer og du vil nemt kunne købe noget billigt.

Køber du bruger entry level kamera så køb ikke noget som er 10 år gammelt. Det kan ikke svare sig. Det er allerede uddateret og mangler funktioner. Køb noget som er et par år gammel, gerne med et objektiv til, et par hukommelseskort og en taske. Så er du i gang for en brøkdel af et sekund.